Hoppa till innehåll

  • Logga in via Facebook Logga in via Twitter Logga in via Windows Live Log In with LinkedIn Log In with Google      Sign In   
  • Registrera dig nu!

Foto

Kom igång och skapa din egen app

Skriven av AgnetaDyberg , i mobil teknik 19 May 2018 · 252 visningar

Postad bild

Har du kommit på den stora idén som kommer förändra världen? Grattis! Då återstår bara att ta det från tanke till verklighet, och det perfekta sättet att göra det år 2018 är genom att bygga en app.

Men hur bygger man en app? Vem kan hjälpa dig med det du behöver, och vilka faktorer behöver du ta i beaktande innan du sätter igång? Här hittar du alla de tips och råd som du behöver innan du sätter igång och bygger appen som kommer förändra världen.

Ha koll på fakta

Innan du sätter igång med att skapa en egen app kan det vara bra att ha vissa fakta i bakhuvudet. Det finns idag runt 4,43 biljoner mobilanvändare runt om i världen, och den siffran kommer troligen att stiga till runt 5,07 biljoner redan år 2019. Hisnande siffror om du tänker att din app ska finnas tillgänglig på ett internationellt plan. Idag hittar vi 2,8 miljoner Android appar i Google PlayStore, medan det finns runt 2,2 miljoner appar i The Apple App Store.

Vi kan tydligt se en trend i att det globala mobilanvändandet och användandet av appar ökar kontinuerligt, vilket dock inte betyder att det går att komma undan med en app av lägre kvalitet. Tvärtom, det ökade användandet sätDe bästa sätten att öka den elektroniska säkerheten på jobbet.

Kom igång och skapa din egen app
Tekniska trender att hålla ögonen på under 2018ter istället allt högre krav på att appar och utvecklare behöver skapa stabila och väl fungerande produkter som sticker ut och som har ett reellt värde.

Om du inte själv är helt hundra på hur en app bäst tillverkas kan det vara smart att hitta professionella apputvecklare som kan skapa din app. Du vill inte slösa bort värdefull tid med att lära dig hur man bygger en app från grunden, utan satsa på det du kan bäst och låt en rutinerad app-utvecklare gör det tekniska jobbet. På samma sätt är det ofta lönsamt att ha en it support som kan fixa buggar och tekniska problem i appen, för att minimera tiden som appen är ur funktion.

Hur ser marknaden ut?
Innan du sätter igång och börjar utveckla din app gäller det att veta var din app ska landa. Gör därför en grundlig marknadsundersökning där du tittar på hur de tänkta användarna ser ut, finns belägna och vilka appar de använder idag. Genom att analysera marknaden noggrant kommer du att få insikter om dina konkurrenter, deras strategi, och deras styrkor och svagheter. Med denna typ av information till hands kan du undvika att upprepa de misstag dina konkurrenter gjorde.

Ett annat tips för att förstå marknaden är att analysera kundrecensioner av redan existerande appar. Dessa recensioner kan ge dig en överblick av vad användarna gillar och ogillar hos en viss typ av app. Här har du möjlighet att se möjligheterna och fallgroparna, och använda detta för att skapa en app som fyller ett hål på marknaden och som fyller sin funktion. Det kan ge dig ett strategiskt övertag mot dina konkurrenter.

Erbjud något annorlunda
Har du någonsin funderat på varför den nya restaurangen nere i city blivit stadens trendigaste tillhåll sedan den öppnade? Människor dras ofta till det nya, det fräscha, det annorlunda. När en ny restaurang med en ny spännande meny, ett coolt koncept eller banbrytande inredning slår upp dörrarna vill vi vara där och se med egna ögon vad det är som händer. Samma sak om och om igen blir helt enkelt tråkigt, och det gäller därför att kunna erbjuda något annorlunda. Det samma gäller för appar och som gör att just din app sticker ut och blir minnesvärd.

Eftersom det finns massor, rent av miljontals av olika appar, gäller det att skapa något som inte redan finns. Det ska kännas nytänkande och innovativt, även om det inte behöver vara revolutionerande. Men försäkra dig om att det du skapar är nytt, då ytterligare en app som är precis likadan som en redan existerande riskerar att försvinna i mängden.

Satsa på snabb service

Låt inte användarna vänta! Att tappa kontakten med användarna och marknaden under tiden du bygger och utvecklar din app kan få katastrofala följder. När du väl har börjat marknadsföra appen gäller det att inte vänta allt för länge med att leverera, både för att användarna ska slippa vänta, men också för att undvika att bli omsprungen av snabbare konkurrenter. På samma sätt ska du se till att skapa en app som snabbt laddas, snabbt uppdateras och som är snabb att hantera. Ingen tycker om att vänta.

Med dessa tips i handen är det bara att sätta igång att bygga! Kom ihåg att alla har varit nybörjare och att Rom inte byggdes på en dag. En app är dock det självklara valen att nå ut till användare 2018, och du kan använda appen både som marknadsföringskanal, säljverktyg och för att få in värdefull information om dina kunder och leverantörer. Appen är helt enkelt här för att stanna.
Juni 2018

M T O T F L S
    123
45678910
11121314151617
1819 20 21222324
252627282930 

Archive List