Hoppa till innehåll

  • Logga in via Facebook Logga in via Twitter Logga in via Windows Live Log In with LinkedIn Log In with Google      Sign In   
  • Registrera dig nu!

Foto

Därför kommer din smartphone att bli din nya PC

Skriven av lynnmorre , i Teknik 17 June 2017 · 846 visningar

smartphone mobil

Postad bild


På bara några år har utvecklingen av tekniken lett till en ny diskussion, där vissa hävdar att PC:n fortfarande är nödvändig, medan andra istället ifrågasätter dess funktion. Tillämpningar i form av snabbare processorer, möjligheten till en bra bild- och ljudupplevelse samt tillgången på välutvecklade spel. Det är bara några exempel på de funktioner som gjort dagens smartphone till en oumbärlig teknisk finess. Samtidigt sker det även en ständig ökning gällande användandet av smartphones i samhället, en ökning som sker oberoende av generation och kön. Är du fortfarande inte övertygad om att PC:n kommer att få kliva åt sidan och ge plats för den moderna smartphonen? Här kommer då några av anledningarna till att din smartphone kommer att bli din nya PC.

Högkvalitativ bildskärm med tillämpade skrivverktyg
En av anledningarna till att PC:n slog igenom kan ha varit att den var bärbar och därmed lätt att både transportera och använda i en flexibel vardag. De senaste åren har dock smartphonen gjort enorma framsteg inom just detta område. För det första har storleken på skärmarna kommit att bli större och större, samtidigt som upplösningen bara har blivit bättre och bättre. För det andra har smartphonen tillgång till två smidiga verktyg som underlättar användningen av den, nämligen både en touchscreen och möjligheten att använda ett trådlöst tangentbord, vilket i slutändan gör att smartphonen blir mer flexibel. Tidigare har det varit ett problem att använda sin smartphone som ett skrivverktyg, vilket är ett problem som numera är löst.

Postad bild


Var uppkopplad var du än befinner dig
Fördelen med att ständigt vara tillgänglig är ytterligare en anledning till smartphonens banbrytande revolution. För till skillnad från en PC krävs det inget WiFi för att kunna använda internet, vilket helt klart gör att smartphonen blir mer tillgänglig och flexibel. Med en PC blir den omgivande miljön avgörande för dess användning, medan en smartphone passar i alla miljöer. Ytterligare en anledning till smartphonens tillgänglighet är att den alltid befinner sig nära sin ägare, då det är betydligt vanligare att ha med sig telefonen istället för laptopen var man än går. Dessutom tar den både mindre plats och väger markant mycket mindre.

Ett mer hållbart och ekonomiskt alternativ
En smartphone, ta den bästa Android telefonen som exempel, är generellt sett även ett billigare alternativ än en laptop, även om det såklart finns alternativ som befinner sig utanför dessa ramar. Dock är det sällan man enbart är i behov av en PC och inte både en PC och en smartphone. Medan man istället kan få alla behoven uppfyllda med hjälp av att endast köpa en smartphone. Det gör att det senare alternativet blir billigast i längden, samtidigt som användaren ändå får tillgång till likvärdiga funktioner. I syftet att ersätta en PC med en smartphone, tycker många att Android-telefoner är bättre än iPhone, då de vanligtvis rymmer mer och är mer stöttåliga. Dessutom finns det mängder av ekonomiska alternativ på marknaden idag. Märket ZTE har tillkännagett lanseringen av många budgetvänliga smartphones, vilket i slutändan gynnar användaren ekonomiskt samtidigt som denne får chansen att uppleva den bästa mobilen just nu.

Postad bild


Mängder av underhållning och spel som bara väntar på att upptäckas
I samband med att smartphonen tog omvärlden med storm, utvecklades även mängder av appar och spel i både underhållnings- och utbildningssyfte. Idag kan man i princip hitta en applikation för varje tillfälle och tillgången på musik, film och spel har aldrig varit lättare. Mobiltillbehör som hörlurar, tangentbord, powerbanks och laddare är dessutom ständigt under utveckling. För att göra din teknikupplevelse så hållbar, enkel och flexibel som möjligt. Dessutom har mobiltelefoner, som exempelvis ZTE smartphone, gjort att klassiska verktyg, som kalendrar, block, väckarklockor och ordböcker, har övergått till att bli digitala. För vem orkar hålla ordning eller släpa på massor av tunga saker när den enkla lösningen egentligen ryms i fickan?

Framtiden är redan här
Då mobiltelefonens utveckling gått fort framåt, med starkare processorer, större minne och användarvänliga operativsystem, kan man inte annat än att vänta sig att nästa generations smartphones följer samma riktning. Dessutom har den smarta mobiltelefonen redan ersatt en rad av tidigare påstådda oumbärliga teknikprylar, vilket får många att tro att det kommer fortsätta så.

Förr var det till exempel betydligt vanligare att man släpade med sig en kamera om man skulle göra något speciellt, medan det idag ofta räcker med kameran i telefonen, som dessutom har kapaciteten att ta lika högkvalitativa bilder som en digitalkamera. Så om du inte redan har bytt ut din laptop mot en smartphone kommer du troligtvis att göra det inom en snar framtid.
Maj 2018

M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324 25 2627
28293031   

Archive List