Hoppa till innehåll

  • Logga in via Facebook Logga in via Twitter Logga in via Windows Live Log In with LinkedIn Log In with Google      Logga in   
  • Registrera dig nu!

REGLER / Stadgar för ITProffs.se

regler

  • Stängt ämne Denna tråd är stängd
Inga svar i detta ämne

#1 Michael Anderberg

Michael Anderberg

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 991 inlägg


Skriven 28 October 2012 - 09:07

Välkommen till ITProffs.se!


STADGAR för ITProffs.se
ITProffs.se är ett ideellt drivet forum och en samlingsplats på svenska för yrkesverksamma IT-tekniker, konsulter och chefer. Vi har ett klart fokus på Microsoft-relaterade produkter och teknologier men är helt fristående och diskuterar även andra produkter och lösningar vid behov.

Generell tumregel: Bemöt andra som du vill bli bemött själv, visa respekt för andras åsikter och deras tid. Ta dig tid att tacka och vid behov berätta om hur du har implementerat en föreslagen lösning och vad resultatet blev. Sammanfatta och stäng tråden. Visa respekt för moderatorerna, då de helt ideellt jobbar för att göra forumet så trivsamt det bara går. Tack!

Medlemsrelaterade Regler
§01 Din forumprofil skall innehålla korrekta och uppdaterade uppgifter. Detta innebär att du skall ha ditt riktiga för- och efternamn ifyllt och en korrekt e-postadress. E-postadressen går att dölja för andra. Använd helst ditt riktiga namn som kontonamn/handle och bild också, smeknamn och avatarer är trevliga men drar ner seriositeten.

§02 Behandla andra som du vill behandlad själv, dvs. trevligt och hjälpsamt och med respekt!

Inläggsrelaterade Regler
§03 Läs innan du frågar. ITProffs.se har funnits så länge att många ämnen redan diskuterats, besvarats och lösts tidigare. Använd sökfunktioner både inom och utanför forumet innan du gör ett inlägg. Din fråga kanske redan är besvarad? Korsposta inte.

§04 Använd en titel som tydligt beskriver innehållet i ditt inlägg. Var noggrann när du beskriver din miljö, dina problem och eventuella vidtagna åtgärder. Tänk på att den som läser ditt inlägg inte vet något om ditt problem från början och respektera att om de lägger tid på att lösa ditt problem, så är det minsta du kan göra – att ge dem rätt förutsättningar ifrån början.

§05 ITProffs.se riktar sig främst till människor som är yrkesverksamma inom IT. Ibland är gränsen suddig mellan vad som är yrkesrelaterat och vad som kan anses vara en hemanvändarfråga, inte minst inom småföretagarsegmentet, men ha som grundregel att tänka efter före och bedöm själv om din fråga verkligen passar på ITProffs.se? Om du ser ett inlägg som du inte tycker passar, så väljer du själv om du vill svara eller inte. Men hellre ignorera än snäsa av eller hänvisa surt till Google.

§06 Om du via ITProffs.se fått hjälp med att lösa ett problem kräver vi att du åtminstone postar en kortfattad summering kring problemlösningen i din ursprungliga tråd, om lösningen inte tydligt kan utläsas av tidigare inlägg i din tråd. Det är det minsta man kan göra för att visa andra medlemmar sin uppskattning. Bästa sättet att själv snabbt få svar är att man är aktiv och hjälper andra – då kommer folk visa tacksamhet tillbaka till dig. Glöm inte att tacka för hjälpen och markera en fråga som löst! Överväg gärna om din tråd lämpar sig som bloggpost eller artikel.

Allmänna Regler
§07 Inga former av - eller diskussioner om - spam, warez, P2P nätverk, piratkopiering eller andra olagliga aktiviteter är tillåtna, med undantag från diskussioner kring bekämpning av dessa. Politiska och religiösa diskussioner hör inte heller hemma på detta forum.

§08 Respektera att folk är här av egen fri vilja och att du kanske inte får svar med en gång på dina frågor. Forumet drivs ideellt.

§09 Rekrytering eller annonsering av tjänster och produkter är inte tillåtet på ITProffs.se. Undantag tillåts på medlem till medlem basis vid t ex akut behov av tjänster eller hårdvara. (Undantag till denna regel finns för Resursforumet, men bara där.) Relevanta tips och förslag på lösningar och produkter är godkänt men:

Det är ok att prata om sitt företags produkter så länge:

1. Man är tydlig med namn, roll och att man faktiskt jobbar på företaget.

2. Rekommendationen faktiskt hjälper användaren att lösa sitt problem.

3. Syftet med postningen är att hjälpa och aldrig att sälja!

Missbruk beivras och hanteras av forumets moderatorer och administratörer.

Övrigt
Forumet använder sig av cookies för att hålla reda på användarsessioner, besöksstatistik samt inloggningsinformation.

Med vänlig hälsning

Michael Anderberg
ITProffs.se Administrator

Credit: ITProffs vill rikta ett stort tack till Marcus Murray, Dalle, Masken, Markus Lassfolk, DXter samt alla moderatorer m.fl. som alla har hjälpt till att utforma dessa regler genom åren.
// Michael Anderberg

IT-Strategisk Rådgivare, offentlig sektor, Microsoft AB
Microsoft Certified Trainer, IT Pro: Windows, Active Directory, Deployment, Security
Min Blogg | @mickeanderberg | LinkedIn
0 användare läser denna tråd

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar