Hoppa till innehåll

  • Logga in via Facebook Logga in via Twitter Logga in via Windows Live Log In with LinkedIn Log In with Google      Logga in   
  • Registrera dig nu!

Citrix Reciever och WLAN

wireless trådlöst nät

Den här tråden har blivit arkiverad. Det betyder att du inte kan skriva något inlägg i tråden.
1 svar i denna tråden

#1 Cogson

Cogson

  • 107 inlägg

Skriven 05 June 2017 - 08:44

Jag har stött på ett lite skumt fel. Kunden kör mot Citrix. Tidigare använde de ICA-klienten och hade inga problem alls oavsett hur de kopplade upp sig. Nu har de "uppdaterat sig" och använder Citrix Reciever. Det som nu händer är:

1 Windows 7 + Citrix Reciever + WLAN via Zyxel NWA-1123 NI, Zyxel NWA-1123 AC med flera, fungerar utmärkt.

2 Windows 10 + Citrix Reciever + WLAN via Zyxel NWA-1123 NI och Zyxel NWA-1123 AC. Klienten kan inte logga in i Citrix! Om de däremot går in via webbläsaren direkt - inga problem. Samma klient som surfar in via andra accesspunkter som ex Zyxel NWA-1123-V2 AC, Dray Tek, TP-Link EAP, HP, Netgear WG-serien med flera - inga problem.

I de 2 varianterna av Zyxels AP som krånglar har jag provat olika firmware och olika inställningar enligt tips från Zyxel - ingen skillnad

Nu är de här accesspunkterna inte så kostsamma så självklart är det enklast att byta ut dem. Men det vore intressant att lösa gåtan. Någon som har ett tips?

#2 Tobias Hedberg

Tobias Hedberg

  • 23 inlägg

Skriven 28 August 2017 - 23:26

Får två idéer att kolla. Kan det vara något med nätverkspaket storlek som skiljer i inställningarna. UDP används för dåliga linor är det aktiverat i Citrix, i så fall finns stödet för detta?
En sniffning på klientsidans nätverk vs. utgående skulle nog kunna avslöja problemet.

Mvh.